Rđa konvertor 250 ml

Rđa konvertor 250 ml

Šifra proizvoda: 107301001

2,170.00 RSD

  • Hemijski rastvara rđu
  • Štiti od nove korozije
  • Za unutrašnje i spoljašnje površine

Hemijski rastvara rđu i konvertuje u crni, u vodi nerastvorljiv, zaštitni sloj koji štiti od nastanka nove korozije. Savršena osnova za naredne premaze. Zaštitni efekat konvertora rđe traje godinama ako se nanese drugi premaz (npr. lak). Obrađeni metal ne zahteva dalje premazivanje istim proizvodom. Površina je zaštićena od rđe i korozije do 6 meseci.

Može se koristiti na svim blago i jako zarđalim površinama (uključujući automobile). Nije štetan za plastiku, gumu, hrom, staklo i homogeno obojene površine. Površina ne sme biti prethodno čišćena sredstavima za odvajanje (ulje, mast, silikon, itd.). Ukloniti labavu rđu i pesak ako je potrebno.

250 ml je dovoljno za oko 2,5 – 3,75 m²

Uputstvo

Naneti četkom, valjkom ili pištoljem za prskanje sa plastičnom bocom. Pretvarač rđe se aktivira čim dođe u kontakt sa rđom. Odlično radi u vlažnom okruženju – visoka vlažnost je optimalna. U veoma suvim uslovima okoline, konvertor rđe treba primeniti nakon kvašenja površine. Vreme reakcije zavisi od vlažnosti i temperature okoline. Ostaviti pretvarač rđe da reaguje do 48 sati nakon nanošenja. Formira se crni, kompaktan sloj. Zaštitni efekat pretvarača rđe traje godinama ako se nanese drugi premaz (npr. boja). Bez dodatnog premaza, tretirani metal je zaštićen od rđe i korozije do 6 meseci. Pre daljeg premaza, površinu temeljno isprati vodom i ostaviti da se osuši.

Napomena

Zaštititi površine koje se ne tretiraju od prskanja. Sva slučajna prskanja odmah isprati vodom ili vlažnom krpom. Čivati dobro zatvoreno, zaštićeno od dece i na hladnom mestu, ali bez mraza.

Proizvodi iz iste kategorije

Go to Top